ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ: Απόσχιση Βαρνάβα από τον Δήμο Μαραθώνα απαιτεί η τοπική Κοινωνία.

ΖΗΤΟΥΜΕ από την Πρόεδρο και τα μέλη του  Κοινοτικού Συμβουλίου

να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες , στα πλαίσια του νόμου «Καλλικράτη», ώστε ο Βαρνάβας να αποσχισθεί από τον Δήμο Μαραθώνα βάζοντας σε λειτουργία τις διαδικασίες  που προβλέπονται από τον Νόμο του «Καλλικράτη» για τη απόσχιση, με την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.


Αναφέρουμε παρακάτω μερικούς από τους λόγους  που επιβάλλουν την απόσχιση
Αναλυτικά:

«Την 19/2/2016 συνεδρίασε ολιγομελής ομάδα ενεργών πολιτών του τοπικού διαμερίσματος Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα και λαμβάνοντας, υπόψη τα κριτήρια οριοθέτησης των Δήμων τα οποία μνημονεύονται στο νόμο 3852/2010 «Καλλικράτης», αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση του παρόντος ψηφίσματος.

Η πρώην Κοινότητα Βαρνάβα με το πρόγραμμα «Καποδίστριας» συνενώθηκε με το τον Ενιαίο Δήμο Μαραθώνα. Με το ψηφισθέν νομοσχέδιο «Καλλικράτης» η πρώην Κοινότητα Βαρνάβα εντάχθηκε στο πολεοδομικό συγκρότημα του Ενιαίου Δήμου Μαραθώνα. Με την πεντάχρονη όμως τραυματική εμπειρία που είχαμε στα πλαίσια αυτά, ΖΗΤΟΥΜΕ την  ΑΠΟΣΧΙΣΗ για τους παρακάτω ορθούς λόγους:

1) Ο Βαρνάβας απέχει από τον Καπανδρίτι μόλις 6 χλμ., ενώ από το Μαραθώνα (Ν.Μάκρη) 22 χλμ. μετά από 3 βουνά με επικίνδυνο οδικό δίκτυο και πολυάριθμες στροφές με πάμπολλα ατυχήματα.

2) Οι κάτοικοι συναλλάσσονται και δέχονται υπηρεσίες από τις Δημόσιες και λοιπές Υπηρεσίες που εδρεύουν στον Καπανδρίτι  (ΕΛ.ΤΑ. – Τράπεζες – Παράρτημα Κέντρο Υγείας – Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αστυνομία) και καλύπτουν όλες τις εμπορικές ανάγκες από τα καταστήματα Καπανδριτίου .

3) Οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) παρακολουθούν τα μαθήματα στα σχολεία του Καπανδριτίου, όπως και φροντιστήρια.

4) Δεν υπάρχει κανένα όμοιο ποιοτικό χαρακτηριστικό με το πολεοδομικό συγκρότημα (Ν. Μάκρης) Μαραθώνα, το οποίο είναι μια καθαρά αστική περιοχή, ενώ το χωριό μας είναι καθαρά αγροτικό.

5) Μετά από 5 χρόνια συμβίωσης ο Δήμος Μαραθώνα δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χωριού μας, τόσο λόγω της μεγάλης απόστασης, όσο και του ότι ποτέ δεν έγιναν κατανοητές οι ανάγκες μας από ένα μεγάλο καθαρά αστικό κέντρο, όπως είναι αυτό του Μαραθώνα (Ν.Μάκρη).

6) Διοικητικά πάντα συμπεριλαμβανόμασταν στην Διοικητική περιφέρεια της Ανατ. Αττικής και αυτό ήταν απόρροια της γεωγραφικής μας θέσης και της εξυπηρέτησης των παραπέρα αναγκών μας.

7) Μοναδική γεωγραφική διέξοδος Ι.Χ & αγροτικών οχημάτων προς Αθήνα και Λαχαναγορά,  αποτελεί η διαδρομή μέσω Καπανδριτίου και Διόδια Αφιδνών για το σύνολο σχεδόν των κατοίκων.

8) Με την ένταξή μας στη Διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ωρωπού ή ενός Νέου Δήμου δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αφού από πλευράς κλίμακας κόστους παρεχομένων υπηρεσιών το κόστος είναι σαφώς μικρότερο (κυρίως λόγω εγγύτητας, οχήματα, καύσιμα, κόστος συντήρησης, κοινωνικές υπηρεσίες, πολιτισμός, υγεία, ασφάλεια κ.α).

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, τα κριτήρια και οι στόχοι του προγράμματος «Καλλικράτης» και της ΚΕΔΚΕ, αλλά και λόγοι δικαιοσύνης, δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και ισόρροπης ανάπτυξης, επιβάλλουν την δημιουργία και ένταξή μας στον Δήμο Ωρωπού ή στην δημιουργία Νέου Δήμου.

Δεν έχουμε καμία πολιτική στήριξη και δηλώνουμε ότι: συμφέροντα κανενός ατόμου ή καμίας κομματικής κατεύθυνσης και σκοπιμότητας δεν μπορούν να μπουν πάνω από το συμφέρον της Κοινότητάς μας, της πρώην Κοινότητας Βαρνάβα.

Σεβόμαστε την γνώμη όλων των θεσμικών οργάνων και εκπροσώπων αλλά, ανεξάρτητα από τυπικά θέματα, θεωρούμε ότι μεγαλύτερη ισχύ έχει η γνώμη και τα συμφέροντα των κατοίκων του χωριού μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ

Στα κακόβουλα σχέδια που απεργάζονται μερικοί για εμάς χωρίς εμάς, με αυθαίρετη προσάρτησή μας στον διασπασμένο Δήμο Μαραθώνα (μετά τον διαχωρισμό που προγραμματίζουν του νυν Ενιαίου Δήμου Μαραθώνα σε δύο, ήτοι Ν. Μάκρης και Νέου Δήμου Μαραθώνα (με τις κοινότητες Μαραθώνα, Γραμματικού, Βαρνάβα)

ΛΕΜΕ ΝΑΙ

Στην Αξιοπρέπεια και την ελπίδα

για ένα καλύτερο ΜΈΛΛΟΝ



 Όσοι και όσες αγαπάτε τον Βαρνάβα, και δεν μπορείτε να αποδεχτείτε αυτή την άδικη κατάσταση που έχει συντελεστεί από το 2009, ενταχθείτε στην Ομάδα μας με ένα απλό Like. Τα σχόλιά σας ευπρόσδεκτα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου