ΕΞΑΡΣΗ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΣΧΟΛΙΑ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 05 April 2016 / απο ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /

 (ΦΩΤΟ: )Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει κυρίως σε πρώην κοινότητες που νιώθουν αδικημένες και εγκαταλελειμμένες μέσα στους καλλικρατικούς δήμους που εντάχτηκαν.
Σήμερα η υπόσχεση Κουρουμπλή ότι θα αναθεωρηθούν πολλά στον Καλλικράτη, οι αποσκιρτήσεις προς νέους δήμους, όπου μπορούν οι προαναφερθείσες πρώην κοινότητες να νιώσουν ευχάριστα δίνουν και παίρνουν.
Πρωτοπόρο παράδειγμα η δημοτική κοινότητα Βαρνάβα (Μαραθώνας) όπου με άλλες τρεις δημοτικές κοινότητες Πολυδένδρι – Καπανδρίτι – Αφίδνες (Ωρωπός), έχουν ήδη συστήσει ένα νέο δήμο που ονομάζουν 4πόλις, άσχετα αν τελικά ιδρυθεί ή όχι. Αυτές οι τέσσερις δημοτικές κοινότητες είναι οι πιο προηγμένες.
Ακολουθεί η δημοτική κοινότητα Ανθούσας (Παλλήνη) που θέλει να ενωθεί με το δήμο Πεντέλης, αλλά και ο οικισμός Ντραφίου(!)έχει εκφράσει την ίδια επιθυμία, που δεν αποτελεί δημοτική κοινότητα αφού ανήκει στο Πικέρμι, που είναι δημοτική ενότητα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.
Δημοσίευμα με πληροφορίες της ιστοσελίδας airetos.gr που αναφέρει ότι ο ΥΠ.ΕΣ. κ. Κουρουμπλής αποδέχεται τη μεταφορά των δύο αυτών περιοχών στο δήμο Πεντέλης, δίνει, μάλλον λόγω άγνοιας, λανθασμένες εντυπώσεις, εκφράζοντας περισσότερο επιθυμίες παρά πραγματικά γεγονότα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου